Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Δροσισμός

Τα ενδοδαπέδια  συστήματα θέρμανσης και δροσισμού θεωρούνται καινοτόμα στις κτηριακές εφαρμογές . Ωστόσο ανατρέχοντας στην ιστορία θα διαπιστώσουμε ότι αντίστοιχα συστήματα κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία  για πρώτη   φορά από τους αρχαίους Ρωμαίους  κατά το  1ο  αιώνα π.Χ..

Τότε λοιπόν οι Ρωμαίοι επινόησαν τη μεταφορά θερμών αερίων που παράγονταν σε μία εστία σε υπόγειους  χώρους κάτω από τα δάπεδα  κυρίως των λουτρών. Καθώς το σύστημα  εξελίχτηκε τα θερμά αέρια μεταφέρονταν στους χώρους των κτηρίων  και μέσω πήλινων σωλήνων ή καινών που   κατασκευαζόντουσαν με πήλινα πλακίδια στερεωμένα σε μικρή απόσταση εμπρός από τους τοίχους.

Οι εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης επανήλθαν στο προσκήνιο τη δεκαετία του ΄70 καθώς αναπτύχτηκε η βιομηχανία πλαστικών σωλήνων και έδωσε λύση σε προηγούμενες προσπάθειες με μεταλλικές σωλήνες που δεν είχαν στεφθεί  με επιτυχία, καθώς  οι σωλήνες αυτές   διαβρώνονταν.

Σήμερα τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού θεωρούνται  τα πιο πλεονεκτικά  τόσο από άποψη άνεσης όσο και απόδοσης. Καταρχήν η ενδοδαπέδα θέρμανση προσφέρει ομοιόμορφη, ευχάριστη, υγιεινή κατανομή θερμοκρασίας. Η ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι καθαρή καθώς δεν καίγεται ούτε αιωρείται η σκόνη, δεν μετακινούνται αέριες μάζες με βακτηρίδια, μικρόβια κ.α. και ο αέρας δε χάνει την υγρασία του .Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν έχουν ξεπεραστεί πλήρως  διότι πλέων  η θερμοκρασία του δαπέδου είναι μικρή, περίπου 26°C – 28°C και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν ενοχλείται από αυτή (δεν υπάρχει πρόβλημα για φλεβίτιδα ή κυκλοφορικό).

Η ενδοδαπέδια  θέρμανση είναι ένα από τα οικονομικότερα συστήματα καθώς το ακριβότερο κόστος κατασκευής, που όμως καλύπτεται γρήγορα από το χαμηλό κόστος λειτουργίας σε σχέση με το καλοριφέρ. Το κέρδος από ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης πολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με λέβητες συμπύκνωσης , αντλίες θερμότητας και λοιπές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας λειτουργίας  που απαιτείτε βαθμός απόδοσης των συσκευών εκτοξεύεται. Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο και  εξασφαλίζει υψηλή αισθητική στη διακόσμηση και πλήρη εκμετάλλευση χώρου.

Η EVANTEC έχει ήδη εκτελέσει με επιτυχία πολλές εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού.  Συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο OVENTROP και REHAU και σας εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Υπηρεσίες

Φυσικό Αέριο

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ξεκινώντας από την αίτηση σύνδεσης και την υπογραφή σύμβασης για την παροχή του Φυσικού Αερίου και ολοκληρώνοντας με τη βεβαίωση  καλής εκτέλεσης εργασιών και τη παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Vaillant Service

Η EVANTEC εξασφαλίζει τη συντήρηση -επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών για κάθε τύπου συσκευή Vaillant με απόλυτη υπευθυνότητα και στο υψηλότερο επίπεδο της αγοράς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αντλίες Θερμότητας

Η EVANTEC στελεχώνεται  από απόλυτα εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές εγκαταστάσεις συστημάτων αντλιών θερμότητας έτσι ώστε να θεωρείτε μια από τις κορυφαίες και πιο έμπειρες τεχνικές εταιρίες στο χώρο εμπνέοντας απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενδοδαπέδια Θέρμανση – Δροσισμός

Η EVANTEC με μεγάλη εμπειρία στις εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού, συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο, OVENTROP και REHAU και σας εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υγραέριο

Η EVANTEC  σε συνεργασία με τη ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ εκπονεί εγκαταστάσεις συστημάτων υγραερίου χωρίς να υστερεί ούτε  κατά το ελάχιστο όσον άφορα τη ποιότητα και  την ασφάλεια του έργου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ύδρευση – Αποχέτευση – Όμβρια

Η  EVANTEC  όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες  της , έτσι και στις εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης και όμβριων δεν συμβιβάζεται με το μέτριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλιακά Συστήματα

Η EVANTEC συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρίες ηλιακών συστημάτων  SONNE, HELIOAKMI, και COSMOSOLAR και προσφέρει μεγάλη γκάμα και πολλές επιλογές ηλιακών συστημάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ